Търсачката Bing раздава награди


Който търси, намира. Това е основната идея на новата програма за лоялност от Microsoft. Тя вече стартира и е свързана с търсачката Bing.

Програмата носи името Bing Rewards и като сигурно се досещате от заглавието, тя е създадена, за да награждава най-верните почитатели на търсачката. Системата е проста. С всяко търсене на дадена информация, факт, личност, място и т.н. в Bing, потребителите получават определен брой виртуални точки. С тях след това могат да се закупуват различни продукти – флаш карти, дигитални камери, билети за различни мероприятия, куфари, аксесоари и други. Така например, за 4715 точки може да се купи 7-инчова фоторамка, а за 4079 – DVD плеър. Засега програмата за лоялност, стартирана от софтуерните магнати Microsoft, работи единствено в САЩ. От компанията не дадоха коментар по повод това дали Bing Rewards ще стигне и до населението на останалите точки от света.

За да стане един потребител участник в раздаването на награди от търсачката на Microsoft, трябва да направи следното. Първо е необходимо да се свали приложението Bing Bar. След това потребителите ще трябва да се регистрират и в Windows Live ID. Сред системните изисквания за участие в Bing Rewards са Internet Explorer 7.0 или по-късно излязла версия, Windows 7, Windows Vista или Windows XP със Service Pack 2 (SP2), минимум 512 MB RAM памет, 500 MHz процесор или по-мощен и 50 MB памет в хард диска.

Точките се печелят при обикновено търсене, когато Bing е зададена като търсачка по подразбиране и при тестване на новите функции на услугата. За геймърите и най-вече почитателите на конзолата Xbox 360 се предоставя още една възможност да печелят, докато се ровят из търсачката. Освен за покупка на стоки, получените точки могат да се преобразуват и в Microsoft точки за игра в мрежата на Xbox Live.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 78
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на24 Септ 2010
ИзточникKaldata

Тагове
Bing, Windows, Rewards, Xbox
Ние във фейсбук