Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Потребители
  Визия Дизайн

Връзка между две компоненти

Създайте нова тема   Напишете отговор    IT-BG.org Форуми -> Delphi/Visual C/Visual Basic
Автор Съобщение
chuvajhujo
Нов

Местожителство: Горна Оряховица

МнениеПуснато на: Вто Мар 24, 2009 11:47 am    Заглавие: Връзка между две компоненти Отговорете с цитат
Здравейте, пак съм аз и пак имам проблем

Имам няколко параметъра, които трябва да се избират в произволна последователност и произволен брой. На всеки от тези параметри ще трябва да се задават по една или повече стойностти едновременно. Реших за избора да използвам CheckList Box, а за въвеждането на стойностите DBGrid /към временен файл/ с необходимия брой колони.

Въпросът ми е: Как да направя връзката между двете компоненти така, че когато избирам в CheckListBox-а в DBGrid-a да е позиционирано на същото място и обратно?

Аз пробвах с позициониране в таблицата по избрания индекс от CheckListBox-a и то работи вярно, но визуално е безсмислено, защото Scroll Bar-овете на двете компоненти е с различна стъпка и визуално става такава каша......... че и аз се обърквам .

Ако имате идея как да постъпя предварително Благодаря!! Ако има подходяща друга компонента, която би ми свършила същата работа бих се радвал да ми я изпратите.

E-mail : cholich@gmail.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Създайте нова тема   Напишете отговор Покажи мнения от преди:   
Страница 1 от 1

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети