Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Потребители
  Визия Дизайн

как да добавя кирилски шрифтове в DBE

Създайте нова тема   Напишете отговор    IT-BG.org Форуми -> Delphi/Visual C/Visual Basic
Автор Съобщение
chuvajhujo
Нов

Местожителство: Горна Оряховица

МнениеПуснато на: Сря Юли 07, 2010 8:42 am    Заглавие: как да добавя кирилски шрифтове в DBE Отговорете с цитат
Здравейте,

Имам инсталиран windows 7 и Delphi7. Правил съм го и преди и някак си успявах / по скоро случайно се получаваше/ и можех да избера кирилски шрифт в програмата за преглеждане на базови файлове DataBase Desktop. След последната инсталация обаче няма та няма достъп до такъв шрифт. Излизат какви ли не шрифтове с "@" отпред, всякакви наклонени и разляти и какви ли още не, но нито един, с който мога да виждам в програмата базови файлове, в които е попълнено съдържание на кирилица. Имаше моменти в които се виждаха само главните букви, друг път само малките. Понякога и двете се виждаха, но как става нямам идея.
Препоръчаха ми да инсталирам Times New Roman Cyr шрифта, но и с него нищо не стана - просто не се появява в прозореца за избор.
Ако някой може да помогне ще бъда благодарен, защото ми е важно да виждам какво има в базата по време на създаване на програмата.
Предварително благодаря!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
human
Админ

Местожителство: IT-bg.org

МнениеПуснато на: Сря Юли 07, 2010 9:44 am    Заглавие: Отговорете с цитат
Честно казано нямам идея как се прави. Не съм се занимавал с Delphi, но намерих това в интернет, дано е по темата и помогне Smile
http://delphi.about.com/cs/adptips2000/a/bltip1100_3.htm
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
chuvajhujo
Нов

МнениеПуснато на: Сря Юли 07, 2010 9:52 am    Заглавие: Отговорете с цитат
не е това, но все пак благодаря ! Sad
Върнете се в началото
chuvajhujo
Нов

МнениеПуснато на: Чет Яну 06, 2011 12:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат
с помоща на колеги намерихме шрифт, който засега работи на win7 в DataBaseDesktop той е някакъв нов вариант на TimesNewRomanCyr
Върнете се в началото
Създайте нова тема   Напишете отговор Покажи мнения от преди:   
Страница 1 от 1

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети